Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Boboteaza la lacul Cetatii Fagarasului
 

Sute de făgărășeni au fost astăzi prezenți la slujba de sfințire a apelor săvârșită și în acest an lângă lacul Cetății Făgărașului. Un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Făgărașului, Marcel Dobrea a realizat ceremonia religioasă. Niciun făgărășean nu a plecat acasă fără agheasma mare despre care se spune că are puteri vindecătoare. Totuși, spre deosebire, de alte orașe, în Făgăraș oamenii nu s-au îmbulzit pentru a ajunge primii la butoaiele cu apă sfințită.
Câteva sute de făgărășeni s-au adunat la amiază lângă lacul Cetății pentru a participa la slujba de sfințire a Agheasmei mari, despre care se spune că are proprietăți deosebite, vindecă boli, întărește sănătatea și aduce liniștea în casă, în anul ce urmează.
Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Făgărașului, părintele Marcel Dobrea. Opt butoaie cu apă au fost pregătite pentru făgărășeni. Tot în cadrul ceremoniei, a fost sfințită și apa lacului cetății.
La sfârșit, făgărășenii au putut să-și umple bidoanele cu apă sfințită. Spre deosebire de alte locuri, acolo unde oamenii s-au îmbulzit pentru a lua agheasmă, în Făgăraș oamenii au fost pașnici.
Potrivit tradiției apa se ia în fiecare zi până în data de 14 ianuarie, dimineața, pe nemâncate, după care se ia anafura.

boboteaza 4

boboteaza 1

sursa: bunaziuafagaras.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa