Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Parc solar de 50 de milioane de euro in Mandra
 

Compania Geosim Energie SRL din Şelimbăr, judeţul Sibiu, va investi peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea unui parc fotovoltaic în satul Toderiţa, comuna Mândra, din judeţul Braşov. Potrivit avizului primit de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, parcul se va întinde pe o suprafaţă de 84 de hectare şi va avea o capacitate de 38 de MW. În total, vor fi montate peste 160.000 de panouri solare.
De altfel, zona Făgăraşului, în care se află şi satul Toderiţa, este una care „absoarbe” investiţii majore în energia verde. Anul trecut, o altă companie cu sediul în Sibiu, Green Vision, a atras o investiţie de 250 de milioane de euro din partea unei firme elveţiene pentru construcţia a patru parcuri fotovoltaice în comuna braşoveană Ucea de Sus. Acestea au o capacitate totală de aproximativ 140 de MW şi se vor întinde pe o suprafaţă de 420 de hectare închiriate de la cetăţenii comunei, potrivit autorităţilor locale.
Deşi nu este unul dintre judeţele cele mai însorite, Braşovul este foarte activ pe piaţa parcurilor fotovoltaice. În prezent, Electrica Transilvania Sud are 21 de solicitări de aprobare şi avizare de parcuri fotovolatice în Braşov. O treime dintre ele sunt cereri care au expirat, iar solicitanţii nu le-au reînnoit. Totuşi, solicitările active, dintre care o parte vizează parcuri solare la care s-a început deja construcţia sau chiar a fost finalizată această etapă, însumează peste 200 MW, în condiţiile în care în toată ţara există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MW.

 

sursa: bunaziuafagaras.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa