Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Premiera istorica. Un brasovean este primul roman calificat vreodata la Olimpiada la Sarituri cu Schiurile
 

Săritorul cu schiurile râşnovean, Iulian Pîtea a reuşit să să califice la competiţia de la Soci. Performanţa lui arată că baza de sărituri de la Râşnov a meritat din plin, informează adevarul.ro.

Iulian Pâtea are 16 ani şi practică săriturile cu schiurile din 2008, Iniţial a vrut să devină fotbalist, dar a fost cucerit de sărituri. Este orginar din Râşnov şi a reuşit să câştige în ianuarie etapa de Cupă FIS organizată la Râşnov. La Olimpiada de la Soci drapelul României va fi purtat de Eva Tofalvi. Braşovul mai are trei sportivi în lot, la schi alpin, patina viteză şi schi fond.

 

 

La Râşnov există singura bază de sărituri cu schiurile modernă în care s-au investit 3 milioane de euro. Edilii vor să construiască şi o trambulina mare cu punctul de construcţie la 120 de metri pe lângă celelalte trei existele acum. În plus, la Râşnov la începutul lui martie va fi în premieră o etapă de Cupă Mondială a fetelor, imediat după Olimpiada de Soci.

„La începutul anului 2013, Râşnovul a primit flacăra olimpică în calitate de gazdă a probei de sărituri cu schiurile din cadrul FOTE. Anul 2014 a început pentru noi la fel de frumos prin calificarea lui Iulian Pîtea. Apoi, pe 1-2 martie, săritoarele din întreaga lume se vor muta de la Soci la Râşnov pentru Cupa Mondială. Îi dorim lui Iulian mult succes şi după Olimpiadă vă aşteptăm la Râşnov, la trambulinele de pe Valea Cărbunării!”, a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov, citat de newsbv.ro.

24 de sportivi sunt în lotul României de la Soci

Schi alpin – Alexandru Barbu (slalom uriaş şi slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Caill (Super G, slalom, combinată alpină);

Schi fond - Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici;

Biatlon – Eva Tofalvi, Cornel Puchianu;

Sărituri cu schiurile - Iulian Pîtea;

Patinaj artistic - Zoltan Kelemen;

Skeleton – Dorin Velicu, Maria Mazilu;

Sanie – Valentin Creţu (simplu masculin, ştafeta), Nicolae Radu Şovăială şi Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ştafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ştafetă).

Bob - Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuţ Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin şi Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

 

sursa: worldwideromania.com

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa