Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Doua refugii din Piatra Craiului au fost distruse!
 

Un coleg de presă ne-a anunțat că sunt distruse în mod intenționat refugiilor situate pe traseele nemarcate din Piatra Craiului.

 Aceste refugii au in principal doua utilizari: puncte de plecare pentru alpinistii care abordeaza traseele de catarare din Piatra Craiului si, mai important, puncte de adapost pentru salvamontistii mobilizati in patrulari sau interventii la accidente pe munte.
 Pana acum au fost distruse doua refugii: cel numit „La Butoi“ (care era situat deasupra unui perete al Prapastiilor Zarnestiului) si cel numit „Castelul Craitei“ (situat in versantul vestic al Pietrei Craiului, la 1615 metri altitudine).
 Informatia face mare valva pe forumurile de munte si a fost confirmata de salvamontisti.
Neoficial, acuzațiile pentru distrugerea refugiilor de pe traseele nemarcate sunt îndreptate către cei de la Administratia Parcului National Piatra Craiului. Motivul este stupid: in acest fel vor sa starpeasca braconajul in zona.
„Nu stiu daca in Piatra Craiului se braconeaza, insa a distruge refugiile “de pe nemarcat” e ca si cum ai taia piciorul unui pacient cu o durere la unghie. Actiunea ii afecteaza grav pe alpinisti si genereaza riscuri evidente pentru salvamontistii care stiau aceste refugii si le foloseau la nevoie. In plus, este evident ca cel putin Jandarmeria Montana are atributii legale in sensul combaterii braconajului“, ne scrie Claudiu Loghin.
Evident, cei de la Parcul Național infirmă acuzațiile. La fel de evident, refugiile au fost distruse.

sursa: newsbv.ro
 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa