Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
La Sambata de Sus s-au dat titluri de proprietate
 

În Monitorul Oficial al României nr. 835/24.12.2013 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2013 pentru instituirea unui nou termen în care să se finalizeze situaţia prevăzută la art. 6 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, precum şi pentru prorogarea unor termene.

Prin acest act normativ, termenul până la care comisiile locale de inventariere trebuie să finalizeze situaţia terenurilor agricole, cu sau fără investiţii, şi forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului sau, după caz, al unităţii administrativ-teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate a fost prelungit cu 180 de zile de la data intrării în vigoare a acestei Ordonanţe de urgenţă.

De asemenea, termenul până la care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trebuie să realizeze, pentru fiecare judeţ şi la nivel naţional, situaţia comparativă a cererilor şi disponibilului de teren a fost prorogat până la data de 1 septembrie 2014.

Potrivit OUG nr. 115/2013, până la data de 1 ianuarie 2015, Agenţia Domeniilor Statului va publica pe pagina sa de internet şi transmite Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor lista imobilelor din Fondul naţional al terenurilor agricole şi al altor imobile.

——————————–

De mai bine de o jumătate de an comisiile locale de fond funciar din toată ţara sunt paralizate. Primarii nu s-au mai putut duce cu documentaţiile la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) pentru eliberarea titlurilor de proprietate, începând cu luna iunie 2013.

Primăria Sambata de Sus

Primăria Sambata de Sus

Cu toate acestea, la Sâmbăta de Sus, recent, s-au dat oamenilor 240 de titluri de proprietate. Exact cu două zile înainte de a se supenda activitatea de eliberare a titlurilor reprezentanţii Primăriei s-au dus la OCPI cu documentaţiile pentru cele 240 de titluri. Acum, acestea fiind scrise, au fost împărţite oamenilor din comună.

Este vorba despre terenuri situate între Sâmbăta de Sus şi Sâmbăta de Jos, pe partea dreaptă a drumului la coborâre, explică edilul Vasile Andreaş.

Legea 165/2013 a suspendat în vara anului trecut eliberarea titlurilor până la finalul anului respectiv, urmând a se face în tot acest timp un inventar al terenurilor la nivelul fiecarări unităţi administrativ-teritoriale. Chiar dacă termenul a expirat, activitatea încă nu a fost deblocată.

 

sursa: bunaziuafagaras.info

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa