Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Se schimba numele strazilor in Fagaras. Vezi care!
 

Municipalitatea a decis ca strada Tudor Vladimirescu, să își schimbe numele în Constantin Brâncoveanu. Această schimbare vine pentru a se evita confuzia cu cartierul care poartă același nume și pentru a aduce un omagiu voievodului care și-a purtat pașii cu toată familia pe acea stradă. Un alt motiv este că pe strada strada Tudor Vladimirescu se află și o biserică ctitorită de Brâncoveanu și care poartă numele voievodului. Mai mult, acest an a fost declarat anul martirilor brâncoveni.
Edilii împreună cu angajații de la Compartimentul Urbanism au în plan ca în acest an să schimbe și numele străzii Negoiu, pentru a evita confuzia cu platforma industrială unde se află firmele cu capital francez, care are aceeași denumire. Acest plan este supus dezbaterii publice, iar dacă sunt făgărășeni doritori să ia parte la această schimbare , pot veni cu sugestii de un nou nume de stradă.
De asemenea, edilii mai au de ceva timp în plan și schimbarea denumirii străzii Vlad Țepeș cu numele profesorului Traian Duță. Alte nume de personalități la care s-au gândit edilii sunt Ștefan Mailat, care a fost singurul voievod al Transilvaniei originar din Făgăraș, și părintele Arsenie Boca, care este atât de iubit în Țara Făgărașului.

sursa: bzf.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa