Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Expozitie de tesaturi sasesti la muzeu
 

Muzeul din Cetate îşi aşteaptă vizitatorii cu o sală expoziţională complet reamenajată. Un colecţionar făgărăşean a lăsat în administrarea muzeului, pentru o vreme, colecţia sa de cusături, broderii şi dantele săseşti.

DSCN3969

Carol-Fulop Szocs este colecţionarul particular care în primăvara lui 2012 şi-a pus la dispoziţia muzeului o parte din colecţia sa de icoane pe sticlă unicat, pe care le-a adunat într-o perioadă periculoasă, când anatema comunismului cădea asupra credincioşilor, iar aceştia nu obişnuiau nici să expună icoanele şi nici să comercializeze aşa ceva.

colectionarul Carol Fulop Szocs

colectionarul Carol Fulop Szocs

Szocs are numeroase colecţii în patrimoniul personal, iar de această dată i-a împrumutat-o muzeului pe cea de ţesături şi broderii. Expoziţia cuprinde cusături, broderii şi dantele săseşti, toate din perioada secolelor XVIII-XX.

Este amenajată pe o singură cameră şi a fost deschisă publicului de câteva zile. Conţine piese din sudul Transilvaniei, în special din zonele Sibiu şi Braşov.

Din secolul XVIII sunt patru piese, prin care cea mai veche a colecţiei – o faţă de pernă datată din 1773, dar şi un costum de nobil sas de la Sibiu, explică managerului muzeului, dr. Elena Băjenaru.

sursa: bunaziuafagaras.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa