Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Se infiinteaza o scoala profesionala germana la Fagaras
 

La primăria din Făgăraș a avut loc în cursul zilei de azi o ședință pentru stabilirea etapelor necesare pentru înființarea unei școli profesionale germane în municipiu, la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“. La ședință au participat consilierul ministrului educației, președintele clubului economic german din Făgăraș și inspectorul școlar general adjunct, care alături de edili au luat ultimele decizii în ceea ce privește înființarea școlii profesionale germane la Făgăraș. Această formare profesională aduce beneficii și municipiului, nu doar eleviilor, deoarece instituția care urmează să fie formată poate dezvolta regiunea și poate atrage investitori.
Absolvenții acestei școli profesionale vor obține un certificat care va fi recunoscut și în occident, așadar aceștia pot profesa meseria dorită în ce țară doresc, iar din 2016 legislația îi va oblige pe hotelieri să angajeze doar personal cu certificate adecvate.
Elevii care doresc să aibă o meserie în domeniul hotelier și vor alege cursurile acestei școli vor face practica în instituțiile hoteliere din regiune. Instituțiile hoteliere respective pot obține prin acest lucru o acreditare germană, care ar putea atrage mai mulți turiști.
Această școală de servicii hoteliere și de bucătari le oferă elevilor șansa de a învăța și profesa aproape de casă, fără să fie nevoiți să cheltuiască bani pe naveta pentru a se deplasa în alte orașe. Iar un alt avantaj de care vor avea parte elevii făgărășeni va fi o bursă de 200 de lei pe care o vor primi de la ministerul educației.
În acest proiect va contribui și Primăria Făgăraș. Mai exact, municipalitatea va investi în sălile de curs și în cantina în care elevii vor face orele de practică. Școala profesională germană va dura trei ani, iar înscrierile se vor face în luna mai. Dacă vor fi mai mulți elevi doritori, agentul economic va face o preselecție pentru ocuparea locurilor disponibile.

sursa: bzf.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa