Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Municipalitatea Brasov a inceput demersurile pentru preluarea Cetatuii
 

Consilierii locali braşoveni au adoptat în ultima şedinţă de plen o hotărâre privind exercitarea de către municipalitate a dreptului de preemţiune pentru cumpărarea Cetăţuii Braşovului. Aleşii locali au luat această decizie după ce Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean nu s-au declarat interesate să preia acest obiectiv.

Fortificaţia de pe Dealul Straja, inclusă în lista monumentelor istorice de importanţă naţională, este deţinută acum de SC Aro Palace SA şi este evaluată la 3,8 milioane de euro. Imobilul este compus din teren, în suprafaţă de 5.002 metri pătraţi, şi construcţii care au suprafaţă desfăşurată de 5.052 mp. 

După ce ministerul de resort şi administraţia judeţeană au anunţat că nu vor să cumpere Cetăţuia, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, „ne-am exprimat intenţia de a prelua acest obiectiv, iar în perioada următoare vor fi parcurse procedurile specifice pentru preluarea acestuia. Vrem să reabilităm acest monument, apoi să-l reintroducem în circuitul turistic. De asemenea, avem în vedere şi realizarea unui lift pe plan înclinat, care să facă legătura între zona Parcului Central şi Complexul Cetate”.

La Cetăţuia de pe Dealul Straja nu au mai fost efectuate lucrări de reabilitare de foarte mulţi ani, astfel că acum zidurile de apărare sunt într-un stadiu avansat de degradare. Negocierile dintre Primăria Braşov şi SIF Transilvania (acţionar majoritar la SC Aro Palace SA) au început încă din vara anului trecut. Atunci, au fost avansate şi primele sume pentru care actualul proprietar este dispus să renunţe la monumentul istoric, respectiv 5,2 milioane de euro, sumă considerată atunci exagerată de către primarul Braşovului. De asemenea, conducerea SIF a anunţat că în schimbul Cetăţuii este interesată de preluarea parcărilor din faţa şi din spatele Hotelului Aro Palace, schimb agreat şi de George Scripcaru. 

sursa: Transilvania Expres

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa