Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Picturi pe ziduri
 

Cum ar fi dacă blocurile cenușii ar prinde viață, sau dacă ghenele de gunoi ar deveni o atracție turistică? Puțin probabil ca acest lucru să se întâmple, ne-am putea gândi, însă nu de aceeași părere sunt și elevii de la Colegiul Național „Doamna Stanca“. Aceștia au câștigat un concurs, prin care doresc ca atât școala lor, cât și anumite clădiri din oraș să fie înfrumusețate. Și nu oricum.

De fapt, despre ce este vorba: tinerii de la Colegiul Național „Doamna Stanca“ au câștigat un proiect, „City and colours“, în cadrul concursului organizat de Youth Bank.

Astfel că, ideea lor, ca zidurile școlii, dar și alte clădiri din oraș, să prindă viață cu ajutorul pensulei, va prinde contur. Iar tinerii s-au oferit imediat să devină voluntari, mai ales că li s-a părut extrem de interesantă ideea de a picta pe zidurile orașului, fără să fie amendați de către polițiști.

Încă de zilele trecute aceștia au început să schimbe fața colegiului, doar dotați cu pensule, vopsele și cu mult entuziasm. În curtea interioară vor desena motive florale.

Este un proiect inovator, dacă stăm să ne gândim la culorile, nu prea atrăgătoare, de pe zidurile din orașul nostru. Și dacă au început ieri prin a schimba imaginea zidurilor instituției de învățământ, cu motive florale, vor ca și ghenele de gunoi din curtea școlii să devină atractive ca și aspect. Iar după ce vor obține și avizele necesare, tinerii pictori își vor îndrepta atenția și spre anumite clădiri din orașul nostru.

Un lucru ce nu va fi deloc greu, mai ales că reprezentanții Primăriei Făgăraș sunt încântați de această idee.

Luna iunie va fi finalul acestui proiect, motiv pentru care vor fi mobilizați mai mulți tineri, pasionați de pictură, să își arate talentul, inclusiv pe zidurile Gării, zidurile de pe stadion, dar și pe zidurile din anumite localuri.

Valoarea proiectului este de 2.000 de lei și asigură doar achiziția materialelor necesare realizării picturilor.

sursa:bzf.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa