Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Cum va fi vremea la munte
 

Chiar dacă vara este foarte aproape, iar termometrele arată grade tot mai mari, asta nu înseamnă că la munte se merge pe același principiu. Acolo se poate vorbi de o climă puțin diferită, așa că cei care și-au programat un sfârșit de săptămână la munte, ar fi bine să țină seama și de sfaturile salvamontiștilor.

Turiștii nu greșesc niciodată dacă, înainte de a pleca pe un traseu periculos, sau nu, înainte de a merge pe munte, să se informeze și cum va fi vremea, sau să țină cont, mai ales, de sfaturile salvamontiștilor. De multe ori o bună informare în prealabil poate salva chiar viața.

Așadar, în acest sfârșit de săptămână, nu uitați de echipament corespunzător, mai ales că vara, deși instalată în aproape toată țara, mai are încă de furcă la atitudini mari.

„Vremea este înșelătoare acum, poate ploua după-masa chiar cu gheață. La cabane nu sunt probleme, se poate merge, dar cu condiția ca turiștii să fie echipați corespunzător de ploaie și de vânt. Iar traseele din zona alpină sunt deocamdată închise, încă mai este zăpadă la altitudini mari“, a spus Tomas Bross, de la Salvamont Victoria.

Ca în fiecare sfârșit de săptămână, și-au anunțat prezența turiști pasionați de aventură la înălțime. Dar nu trebuie să uitați un lucru extrem de important: la munte, chiar dacă dimineața anunță o zi frumoasă și doar soare, este posibil ca peste zi o ploaie neanunțată să dea totul peste cap.

Cei care vor să admire peisaje mirifice, dar vor să admire înălțimile din mașină, trebuie să știe că traseul Transfăgărășan se va dechide de la 1 iunie.

sursa: bzf.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa