Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Ce nu se face de Mihai si Gavril
 

Peste 1,3 milioane de români îşi vor aniversa onomastica sâmbătă, 8 noiembrie, de Sfântii Mihail si Gavriil. Potrivit Direcţiei Comunitare de Evidenţă a Persoanelor din județ, peste 38.500 de braşoveni poartă numele de Mihail, Gavril sau derivate ale acestora. Sunt 17.599 de femei care poartă prenumele Mihaela, Mihaiela, Gabriela și 20.965 de bărbați cu prenumele Mihai, Mihail, Mihăiță, Gabriel, Gabi, Gavril și Gavrilă.

În credinţa populară există câteva supersţitii legate de această zi. De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, cine nu se supune acestei reguli fiind sortit să aibă parte de mare chin înaintea morţii.
Pentru că atât Sfântul Mihail, cât şi Sfântul Gavriil sunt văzuţi ca păzitori ai oamenilor de la naştere până la moarte, în credinţa populară se spune că ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerită pentru a aprinde o lumânare, pentru a fi călăuzit spre Rai în viaţa de Apoi. Aceasta, pentru că, potrivit folclorului, cei doi sfinţi participă şi la Judecata de Apoi.
Arhanghelul Mihail este cel care luptă împotriva diavolului şi cel care se află la căpătâiul unui om atunci când acesta se află pe patul de moarte. Tot el este şi deţinătorul cheilor Raiului.

mihail-gavriil

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa