Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Ursul gonit de la Victoria se intoarce sistematic
 

Un pui de urs bagă spaima în oameni la Victoria. De câteva săptămâni ursuleţul poate fi văzut în oraş, el coboară pe drumul care vine de la Viştişoara, între gardul societăţii Viromet şi blocurile din oraş. Acolo se apropie de coteţele amenajate de localnici. urs

Deşi teoretic n-ar trebui să fie periculos datorită vârstei, oamenii sunt speriaţi de moarte să nu se întâlnească seara cu ursul în oraş.

Asociaţia de vânătoare ,,Şoimul” a făcut mai multe acţiuni de gonire până acum, iar una se desfăşoară chiar la această oră (n.r. marţi).

Potrivit directorului Ionuţ Ionescu, gonirea înseamnă că mai mulţi vânători trag focuri de armă pentru a face zgomot, iar câinii de vânătoare chiar îl muşcă pe urs.

Din păcate, după fiecare gonire, puiul de urs a revenit. Ultima soluţie, dacă gonirea nu va avea nici de această dată efect, este ca ursul să fie prins cu capcane şi tranchilizante de angajaţii Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice (ICAS), iar apoi mutat în altă zonă.

Asociaţia de vânătoare mai are doi urşi care pot fi vânaţi în acest sezon, însă nimeni nu se încumetă să-l omoare pe acesta, aşa aproape de localitate.

Dacă ursul nu poate fi omorât din prima încercare, ci doar rănit, primul om cu care se întâlneşte un urs rănit este şi primul om mort, spune Ionuţ Ionescu.

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa