Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
A venit, a venit iarna
 

Primele semne ale iernii s-au făcut simţite în această dimineaţă. Fulgii de zăpadă i-au întâmpinat încă de la primele ore ale zilei pe făgărăşeni. Conform meteorologilor, la ora 9 se înregistrau doar 0 grade Celsius.

Meteorologii anunţă pentru ziua de marţi, 24 noiembrie 2015, vreme închisă, cu temperatura maximă de 7 grade Celsius. Cerul va fi noros, iar precipitaţiile mixte, mai exact ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va bate slab până la moderat, presiunea atmosferică fiind în scădere uşoară.

La ora 10, meteorologii au emis o atenţionare cod galben pentru intervalul 24 noiembrie (ora 16) – 25 noiembrie (ora 14).

Astfel, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile şi în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

Trecător şi izolat, precipitaţii mixte vor fi şi în zonele deluroase din restul teritoriului. În sudul şi sud-estul ţării se vor cumula cantităţi de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15…20 l/mp. Precipitaţii, local mai abundente, se vor semnala şi pe parcursul zilelor următoare.

Pentru următoarele două săptămâni, în Transilvania sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3 până la 7 grade şi minime de -3 până la 2 grade Celsius.

Vor fi însă şi zile cu o vreme rece, mai ales în 28 şi 29 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi relativ ridicată. Vor fi ploi, dar temporar şi lapoviţă sau ninsoare.

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa