Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Refugiul Caltun va fi reabilitat
 
Refugiul Călţun (2135m) din Munţii Făgăraş urmează să fie reabilitat anul viitor. Şefului Serviciului Salvamot Sibiu, Adrian David, anunţă că doreşte să reintroducă patrule montane în zonă pe timpul verii.

În ultimii ani starea de degradare a refugiului construit în anul 1974 s-a accentuat, motiv pentru care salvamontiştii doresc reamenagarea locaţiei astfel încat să fie create condiţii optime de cazare. Intrucat refugiul este situat la mare altitudine, urmează să se găsească o modalitate de transport a materialelor de construcţii, cea mai uşoară varianta fiind utilizarea unui elicopter.
"Este un punct foarte important, este un punct strategic în Munţii Făgăraş, unde foarte mulţi ani am avut patrule Salvamont care supravegheau traficul turiştilor şi siguranţa în zona Vârfului Negoiu, respectiv Strunga Dracului , Strunga Ciobanului şi Strunga Doamnei. O să fie un refugiu cu două incinte, una pentru patrula Salvamont şi una pentru turişti. Nu facem cabană, nu vrem să fie acest refugiu o cabană", a precizat şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.
Reintroducerea patrulelor salvamont in zonă este extrem de importantă, spun salvatorii montani, din cauza numărului mare de accidente inregistrate şi a numărului mare de turişti. Refacerea Călţunului nu va presupune creare de locuri de cazare pentru turişti, fiind păstrat statutul de refugiu montan.
"Din păcate s-a încetăţenit acest mod de lucru la multi turisti care merg din refugiu in refugiu şi au fost nenumărate situaţii în care am fost cu accidentaţi acolo şi nu ma avut loc sa intram din cauza ca turistilor.
Nu vrem sa se petreaca astfel de lucruri. Sunt refugii cu un statut bine definit", a mai specificat David.

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa