Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Badea Cartan e asteptat de fagaraseni la Roma!
 

Nu este vorba de cel real, ci de Mirel Magop, suceveanul care reface drumul parcurs de Badea Cârţan acum 117 ani de la Cârţişoara la Roma.

Mirel Magop a venit la Fagaras sa vada statuia lui Badea Cartan de la Casa de Cultura

Mirel Magop a venit la Fagaras sa vada statuia lui Badea Cartan de la Casa de Cultura

Călătoria lui Mirel Magop a început pe 7 august ca o reeditare aproape fidelă a celei făcute de ţăranul autodidact de la Cârţişoara. Bărbatul a plecat atunci încălţat cu opinci, îmbrăcat cu costum popular şi cojoc, dar conectat la tehnologie spre deosebire de primul. Pe tot drumul parcurs de el a comunicat în permanenţă despre experienţele sale de pe traseu, a dat detalii cu privire la locurile pe unde a ajuns, ce experienţe a avut, unde a dormit şi cum a fost primit de oameni.

Într-una din zilele petrecute pentru documentare în satul natal al „originalului” Badea Cârţan, Mirel Magop a dat o fugă şi până la Făgăraş. S-a pozat cu statuia lui Badea Cârţan din faţa Casei de Cultură şi a promis jurnaliştilor făgărăşeni că va ajunge la Roma pe 1 decembrie.

Mirel Magop (44 ani) la Viena

Mirel Magop (44 ani) la Viena

Despre experienţele lui Mirel Magop, noul Badea Cârţan, veţi putea citi integral în ediţia din 10 decembrie a săptămânalului Bună Ziua Făgăraş. Până atunci, anunţăm că reprezentanţi ai redacţiei „Bună Ziua Făgăraş“ vor fi prezenţi când noul Badea Cârţan va ajunge la Columna lui Traian din Roma. Acolo sunt aşteptaţi şi primarul Dorin Magda din Cârţişoara, un reprezentant al Ambasadei din Italia şi toţi făgărăşenii şi românii care vor să sărbătorească ziua naţională a României alături de Badea Cârţan.

Întâlnirea de la Columna lui Traian din Roma va fi duminică, 1 decembrie, ora 9.00 (ora Italiei). Ne vedem acolo!!!!!


Sursa: Buna Ziua Fagaras

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa