Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Crina "Coco" Popescu, declarata "Cea mai de succes tanara alpinista" de către Cartea Recordurilor
 

Alpinista Crina „Coco” Popescu a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, de această dată pentru „Cea mai de succes tânără alpinistă din lume“, datorită recordurilor mondiale de vârstă în alpinism, a anunţat World Record Academy pe site-ul oficial.

Odată cu recordul mondial pentru “Cea mai de succes tânără alpinistă din lume” acordat de World Record Academy, Crina Popescu va primi şi medalia de aur acordată de World Record Academy. Din cele peste 1.200 de recorduri omologate anual, Academia acordă anual doar zece medalii de aur.

Potrivit site-ului oficial al worldrecordacademy.com, Popescu a intrat în Cartea Recordurilor pentru prima oară după ce a încheiat circuitul Seven Volcanoes, pe când avea doar 16 ani, prin ascensiunea pe Mount Sidley – 4.285 de metri – cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Totodată, ea este prima alpinistă din lume care a urcat pe acest vârf.

Popescu, în vârstă de 19 ani, a fost supranumită de WRA “căprioara din Carpaţi”.

După ce a încheiat cu succes expediţia “Antarctica 2010-2011″, Crina Popescu a devenit prima alpinistă din lume care a urcat pe cele mai înalte şapte vârfuri vulcanice de pe cele 7 continente: Elbrus – Europa, Kilimanjaro – Africa, Damavand – Asia, Giluwe – Oceania, Ojos del Salado – America de Sud, Pico de Orizaba – America de Nord, Sidley – Antarctica.

De asemenea, printre performanţele Crinei Popescu se mai află: prima alpinistă din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes, prima alpinistă din lume care a urcat Muntele Sidley – cel mai înalt vulcan din Antarctica, cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4.884 de metri) din Indonezia, cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat Muntele Giluwe (Papua Noua Guinee), cea mai tânără persoană din lume care a escaladat vârful Damavand (Iran), cea mai tânără persoană din lume care a escaladat Aconcagua (6.963 de metri) pe traseul “Traverseul Gheţarului Polonez”, cea mai tânără persoană din lume care a urcat vârful Ojos del Salado din Chile (6.863 de metri), cea mai tânără persoană din lume care a atins vârful Kazbek din Georgia (5.047 de metri) şi cea mai tânără persoană din lume care a urcat pe vârful Ararat din Turcia (5.165 de metri).

sursa:newsbv.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa