Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Colindatul cetelor de feciori- patrimoniu UNESCO
 

Colindatul cetelor de feciori, obicei fără de care nu ne putem închipui sărbătorile de Crăciun, a întrat în patrimoniul UNESCO.
România și Republica Moldova au prezentat astăzi, 05 decembrie 2013, la Baku în Azerbaidjan, în fața Comitetului interguvernamental UNESCO pentru salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, un dosar comun prin care obiceiul ,,Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova,, să fie înscris în lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

index


Prin votul unanim al Comitetului interguvernamental UNESCO, în cadrul lucrărilor celei de a 8-a sesiuni ordinare a Comitetului,,Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova,, a fost înscris în lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
Dosarul prezentat de cele două state, în comun, este primul în urma căruia Republica Moldova înscrie un element din patrimoniul său cultural imaterial în lista reprezentativă și cel de al patrulea, pentru România, precedentele fiind Călușul, Doina și Ceramica de Horezu.
Cele două state românești mai au în lucru un dosar comun privind Mărțișorul, alături de Bulgaria și Macedonia. Totodată, la UNESCO se află, deja, în studiu, dosarele trimise anterior de Ministerul Culturii din România, privind Pelerinajul de la Moisei și, respectiv, Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

 

sursa: bunaziuafagaras.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa