Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Autobuze eco pe strazile Brasovului
 
Din 2016, in centrul vechi al Brasovului ar putea circula autobuze electrice, suta la suta nepoluante. Un astfel de vehicul verde va fi testat din 1 februarie pe strazile  orasului. Municipalitatea spera sa poata accesa fonduri europene si sa inlocuiasca autobuzele cu emisii mari de noxe cu unele ecologice. Brasovul este cel de-al treilea oras, dupa Timisoara si Suceava, unde au loc teste ale autobuzelor electrice.
Noile autobuze electrice care vor fi testate la Brasov sunt de ultima generatie, au o autonomie a bateriei de 250 de kilometri, se incarca pe timpul noptii si sunt suta la suta ecologice, spune Stefano Albarosa, directorul executiv al societatii fabricante.
Brasovul este semnatar al conventiei primarilor de la Bruxelles, prin care s-a angajat sa reduca emisiile de noxe pana in 2020. Municipalitatea se gindeste sa achizitioneze autobuze electrice in viitorul apropiat, mai intai pentru centrul vechi.
Un astfel de autobuz costa aproximativ 500 de mii de euro si are o garantie de mai bine de zece ani. Vehiculul va fi testat vreme de o luna, incepand cu 1 februarie pe mai multe trasee din municipiu. Brasovul este al treilea oras din tara unde sunt testate autobuzele electrice. Producatorii estimeaza ca, pana in 2018, in lume vor circula aproximativ 75.000 de autobuze ecologice, fata de cele doar 3000 cate se afla in circulatie pe mapamond. De curand, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca noxele sunt cancerigene, altfel ca urmeaza sa apara o legislatie care sa reglementeze reducerea emisiilor poluante la nivel mondial.

sursa: infobrasov.net

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa