Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Vinci-Strabag-Aktor va construi autostrada Comarnic-Brasov
 

Premierul Victor Ponta a anunţat că cei 58 de kilometri ai autostrăzii Comarnic-Braşov au fost adjudecaţi în urma unei licitaţii de un consorţiu. Practic, de construcţia acestei autostrăzi depinde viitorul politic al lui Victor Ponta. La începutul acestui an premierul a declarat: „Dacă nu este gata până în 2016, nu mai  candidez. Am un fix cu Comarnic-Braşov”. 

Consorţiul Vinci-Strabag-Aktor va construi autostrada Comarnic-Braşov.  Asocierea a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru contractul de concesiune a autostrăzii cunoscute sub numele de Autostrada Zăpezii.

Tronsonul de autostrada lung de 58 de kilometri şi care va costa în jur de 1,2 miliarde de euro ar urma să fie prima autostradă românească făcută în concesiune şi pe care constructorul va pune taxă. Aceasta este a treia încercare de a concesiona lucrarea, după două tentative eşuate în trecut: în 2004 (cu firma Vinci) şi în 2009 (cu asocierea Vinci-Aktor).

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul electronic de achiziţii publice o dată cu lansarea licitaţiei, tronsonul de autostrada Comarnic-Braşov are o lungime de 58 de kilometri, iar valoarea estimată de CNADNR este de 5,32 miliarde de lei fără TVA ( total: 1,2 miliarde de euro, 21 milioane de euro/ km), potrivit HotNews.

Durata contractului este de 360 de luni (30 de ani), începând de la data atribuirii contractului sau de la emiterea ordinelor de începere a lucrărilor, această perioadă incluzând etapa de construcţie, etapa de operare şi întreţinere, însă documentul nu precizează o dată sau un termen când ar putea fi gata lucrările de construcţie.

Unele calcule arată că statul ar putea să ajungă să plătească chiar şi de trei ori mai mulţi bani decât valoarea estimată a autostrăzii, însă suma va fi „întinsă” de-a lungul celor 30 de ani de concesiune. Practic, statul va acoperi rambursările şi dobânzile creditelor pe care le va contracta constructorul pentru realizarea autostrăzii. Guvernul ar putea să ajungă să plătească pentru autostrada Comarnic-Braşov chiar şi 4-4,5 miliarde de euro, însă doar după ce vor fi încheiate lucrările de construcţie, care ar trebui să dureze trei-patru ani.

Traseul autostrăzii va fi pe un teren muntos ce presupune realizarea unor lucrări de artă (poduri, pasaje, viaducte) foarte scumpe. Pe parcursul a celor 58 de kilometri de autostradă vor fi realizate 53 de poduri şi viaducte şi nu mai puţin de 18 tuneluri cu o lungime totală de 2,89 de kilometri.

sursa: mytex.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa