Salvamont Victoria
Echipa noastra
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Album foto Contact
0268/241.940
0726.686.692
Afla vremea in muntii Fagaras
 2 la suta
SALVAMONT ALERT : Va rugam purtati echipamente adecvate!

     
 
 
Doua partii de schi la Cartisoara
 

Zona noastră abundă în pasionaţi ai sporturilor de iarnă. Marea lor supărare e că, în afara scurtei pârtii de schi de la Drăguş, n-au unde să le practice. Cele mai apropiate sunt în Poiana Braşov şi la Păltiniş. Cu puţin noroc, în anul 2014 ar putea începe construcţia la două noi pârtii pe raza comunei Cârţişoara.

udrea-vrea-sa-atraga-investitii-straine-pentru-o-partie-de-schi-la-brasov

Proiectul este unul de anvergură şi, pe lângă comuna Cârţişoara din judeţul Sibiu, mai sunt implicate alte trei comune din Argeş, respectiv primăriile Arefu, Cicăneşti şi Albeşti. Primarii s-au aşezat la masa discuţiilor şi au pus la cale cel mai îndrăzneţ plan, menit să lege cele două judeţe printr-o multitudine de pârtii în Munţii Făgăraş.

Ei au apelat la o firmă de consultanţă care a scris proiectul şi l-au depus în 20 noiembrie 3013 la Banca Mondială spre finanţare. Acum aşteaptă toţi cu nerăbdare răspunsul.

„Comuna Cârţişoara ar trebui să primescă, dacă se aprobă acest proiect depus deja la Banca Mondială, circa 176 de milioane de euro, pentru dezvoltare turistică, în special pârtii de schi pe Valea Bâlea şi Valea Doamnei. Celelalte trei comune din Argeş ar trebui să primească împreună 400 de milioane de euro”, explică Dorin Magda, primarul singurei comune sibiene. Ambele pârtii de la Cârţişoara vor avea peste 2 kilometri lungime şi nu e exclus ca lucrările pentru ele să înceapă chiar în anul 2014, dar cu condiţia ca forul mondial să fie de acord să finanţeze proiectul.

Celelalte comune din Argeş îşi doresc să facă din aceşti bani tot pârtii de schi. Ele vor fi construite după mega planurile lui Ceauşescu din anii ’74-’75, după cum precizează edilul Magda.

Aşadar, doar 37 de kilometri şi un acord al Băncii Mondiale ne mai despart pe noi, ca făgărăşeni, de cele mai apropiate pârtii pentru schiat.

sursa: bunaziuafagaras.ro

 
     
Salvamont Victoria
 
Home Trasee Cabane - Refugii Principalele varfuri Cateva sfaturi Harti Echipa noastra Contact
Salvamont Victoria ® 2012 Toate drepturile rezervate Site realizat de Dan Popa